Arromanches

Het diorama toont een deel van de kunstmatige haven te Arromanches (Codenaam Mulberry).

De bouw van deze haven werd gestart op 7 juni 1944 (D-day +1). Op 14 juni was de haven al in gebruik, de LST loskaai was operationeel en de lange loskade was verbonden door de drijvende wegen aan het strand.

In het diorama ziet u de dagelijkse activiteit van het lossen van de schepen. 2 LST maken gebruik van de loskade speciaal voorzien om ze nog sneller te kunnen lossen. De andere LST’s zijn gestrand om zo het nodige materiaal te kunnen lossen.

Aan de lange loskade lossen 2 tramps hun lading die vervolgens door vrachtwagens aan land wordt gebracht. De DUKW’s nemen hier ook een deel van de lading voor hun rekening. Zij hebben het voordeel dat ze niet via de drijvende bruggen terug naar land moeten.

Aan de phoenix caissons liggen alle schepen met een grotere diepgang. Hier liggen 2 liberty schepen, waarvan er 1 is omgebouwd tot hospitaal.

Verder gebruiken enkele Motor Mine Sweepers (MMS) de haven als thuishaven. Deze mijnenvegers zorgen ervoor dat de routes van en naar de haven mijnvrij blijven. Enkele van deze MMS’en werden bemand door een Belgische bemanning.

Ook Marineschepen deden de haven aan voor bevoorradingen en onderhoud. 1 van de 2 corvetten (ook met Belgische bemanning) ligt aan de laad- & loskade om proviant in te nemen.

De haven werd gebruikt tot 31 oktober 1944. De Belgische en Nederlandse havens konden inmiddels gebruikt worden en die lagen ook dichter bij het front.

De verschillende havenonderdelen van de Mulberry havens konden na de sloop zeer goed gebruikt worden voor andere toepassingen. Zo werden de brugdelen van de drijvende wegen gebruikt als normale brug en de Phoenix caissons werden waar mogelijk weer tot drijven gebracht en gebruikt voor de reparatie van havens zoals Le Havre en de reparatie van Nederlandse dijken bij Walcheren dat door de Geallieerden met opzet gebombardeerd waren.