Intermodellbau Dortmund

Intermodellbau 2021 – Wintereditie

Na 2 jaar stil gezeten te hebben, was er opnieuw een beurs. We (Simon, Lievin, Mark, Gerold & Kurt) stonden te popelen om hieraan deel te nemen. Deze beurs was ondertussen al enkele keren uitgesteld, en ging nu uiteindelijk door. Een week voor we vertrokken hebben we alle aanhangwagens ingeladen en nagekeken. Deze waren gelukkig nog in orde. Het moeilijkste stuk was het inladen. Hoe moest alles er weer in? Na een dag stak alles in de aanhangers.

Op zondag 14 november spraken we af en vertrokken we met 2 geladen wagens en 2 aanhangers.

De opbouw

Na enig zoekwerk waar we moesten staan, kon de opbouw beginnen. Verassend was de routine er nog niet uit. De eerste dag stond de onderbouw er al en waren de aanhangers onder de stand gezet. De lucht en de waterbak waren ook al klaar, en de folie lag klaar in de bak. We waren klaar om maandag alles verder af te werken.

Maandag begonnen we met de verdere opbouw, alle diorama elementen werden gemonteerd. Zelfs dit liep verrassend vlot. De ganse stand werd verder opgekuisd en alles werd in orde gebracht om dinsdag de bak met water te vullen. Al het werk dat we daar deden was met mondmasker aan.

Elke dag werden werden we gecontroleerd dat onze vacinatiepas wel in orde was, zonder dit mocht je niet binnen. De meeste had wel een digitale maar ook een versie op papier bij (je weet maar nooit).

Dinsdag, onze laatste dag om op te bouwen. Maar de beursleiding had nog iets in petto voor ons. Onze ganse stand moest nog 50 cm achteruit. Nu omdat de aanhangers de plaats nodig hebben onder de stand is dit niet mogelijk. Dus de oplossing: De achterwanden van de hallen wegdoen. Daarna samen met een 20-tal personeelsleden van de hallen het diorama achteruit duwen (incl aanhangers). Gelukkig is alles goed verlopen. Nadien konden we het water vullen en de schepen erop zetten.

De beursdagen

Tijdens de beursdagen hadden we natuurlijk ons werk met het slepen. Het Diorama van Querqueville is qltijd plezant om te slepen.

Maar ook de continu uitleg en verklaringen over het diorama gaven iedereen een boost. Daarnaast was het weerzien met de vele collega’s van over gans Europa aan aangenaam weerzien. Tijdens elke dag was het een aanloop van collega’s, oude bekenden, bezoekers, … op de stand.

Tijdens de openingsdagen van Intermodellbau kregen we bezoek van een andere club: 1/87 micromodelle. Zij hadden ons water ontdekt, en kwamen ons verrassen met schaalmodellen op 1/87. Als je denkt dat wij klein kunnen bouwen, deze mannen zorgen dat het nog kleiner is. Natuurlijk gaf dit direct een extra spectakel in de waterbak.

Op zaterdag was Olivier & Didier ons komen bezoeken. Zij konden de volledig zaterdag de beurs afschuimen en alles bekijken. Voor ons liep Dortmund dan op ons einde.

De afbouw

Zaterdag avond om 17u was de beurs gedaan. We wisten natuurlijk van niet veel, maar omdat de andere clubs in sneltempo aan het afbouwen waren, dachten we wel dat het tijd was. Dus om 17u aan de afbouw begonnen. Alle schepen uit het water gehaald. Alle losse stukken van de panelen verzameld en weggelegd. En dan de pomp opgezet. Omdat we alles 50cm meer achteruit moesten duwen, gaf dit nu het resultaat dat het diorama niet meer waterpas stond. Bij het pompen merk je dat direct. Na een 2-tal uren was de bak leeg en konden we beginnen aan de aanhangers te vullen. Om 23:30 hadden we gedaan en zijn we terug naar de jeugdherberg gereden. Daar hebben we nog een nacht geslapen voordat we naar huis terug keerden.